15. Januar i ord og begivenheder

15januar430DAGENS DATO: Så er vi 15 dage inde i året og halvvejs gennem årets første måned, og der nu er 350 dage tilbage af året. Dagen i dag er Maurus’ dag, opkaldt efter benediktinermunken Maurus, der omkring år 500 missionerede i Frankrig, hvor han udførte undere og helbredte både stumme og krøblinge. Han er kobbersmedenes skytshelgen.

2town.dk bringer hermed lidt facts om dagens dato, således at du er opfrisket på begivenheder der skete på netop denne dato i historien.

Skulle du have supplerende oplysninger om begivenheder på datoen, så mail gerne disse til på info@2town.dk således at vi kan få opdateret vores database til næste års brug.

Vi ønsker en god januardag til dig derude, hvor end du måtte befinde dig.

 

Dagens historiske begivenheder:
1943 – Det amerikanske forsvarsministeriums administrationsbygning Pentagon i Arlington (Virginia, USA) står færdigbygget.
1968 – En orkanagtig storm over Danmark koster 9 mennesker livet.
1972 – Fra balkonen på Christiansborg udråber statsminister Jens Otto Krag kl. 15 den 31-årige Margrethe Alexandrine Thorhildur Ingrid til Danmarks dronning som Dronning Margrethe den 2. efter hendes afdøde far, Frederik 9.
1979 – Som den yngste nogensinde vinder 19-årige John McEnroe US Open i tennis i New York City.
1996 – Spies Rejser bliver solgt.
2001 – Wikipedia starter officielt.
2004 – Fødevaredirektoratet lægger “smiley”er på nettet, så alle kan følge med i hygiejne­stan­darden for landets serveringssteder og fødevarebutikker.
2005 – Operaen i København indvies med en stor gallaforestilling.

 

Dagens fødselarer:
1929 – Martin Luther King, amerikansk baptistpræst og borgerrettighedsforkæmper (død 1968).
1961 – Peter Kær, dansk skuespiller og tv-vært.
1963 – Nikolaj Cederholm, dansk skuespiller, dramatiker, instruktør og teaterdirektør.

 

 

 


Del dette indslag

Post Comment