Aldi er billigst

PRIVATØKONOMI: Mens discount-krigen for alvor raser mellem Netto (Dansk Supermarked) og Fakta (Coop) om hvem, der er Danmarks billigste discountkæde, så viser en undersøgelse BT har foretaget at en helt tredje part løber med titlen: Aldi er billigst i Danmark.

Discount-krigen har ikke nogen klokkeklar vinder, men alligevel dog en: Aldi.
Med få kroner vinder den tyske discountkæde over Netto på andenpladsen, hvorefter Lidl, Fakta og til sidst Rema 1000 tager de sidste pladser.

Det viser et pristjek med 26 udvalgte varer, som BT har foretaget.
Aldis førsteplads skyldes især billigt frugt og grønt, ligesom det indkøbte kød i testen også er billigere hos Aldi. Samlet set minder priserne dog til forveksling om hinanden.

Ifølge Dennis Clausager, som er ejer af branchesitet Detailfolk.dk, er der dog en god forklaring på, at Aldi kan trække sig som sejrherre i BT’s pristjek.

“Aldi var den første discountkæde herhjemme, så de har tilpasset deres sortiment til forbrugerne. Samtidig vinder de også på, at forbrugerne opfatter dem som en nærbutik, hvor priserne er i orden”, siger han.

Ifølge pristjekket er de 26 udvalgte varer 22,40 kroner billigere i Aldi end i testens dyreste discountbutik, som er Rema 1000.

 

 


Del dette indslag