B117 mindre farlig end først antaget

SUNDHED: Smitsomheden af Covid-19 varianten B117 var først angivet til at være ca. 75 procent højere end den almindelige corona-variant. Nu viser nye undersøgelser, at dette tal er markant lavere.

Da Danmark igen lukkede ned, var det med frygten for en coronavariant, der ifølge Statens Serum Institut var omkring 75 procent mere smitsom end den almindelige.

Men det tal er markant lavere ifølge nye tal – herunder SSI’s egne.

At den britiske variant stadig smitter mere, kommer vi nok ikke uden om. Men rapporter konkluderer, at den nye variant, B117, lader til kun at smitte i omegnen af 30 procent mere.

Fortsat kritisk situation
Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause kalder det over for TV2 ‘en god nyhed’.

“Beregninger fra sidste uge tyder på, at den er 36 procent mere smitsom end de andre varianter her i Danmark. Men der er noget usikkerhed omkring de tal, og det kan gå helt fra 20 til 50 procent. Det kan ændre sig med tiden, efterhånden som vi får flere data ind”, siger hun til TV2.

Hun slår dog fast over for mediet, at en højere smitsomhed på 30 procent stadig kan få smitten til at sprede sig hastigt, hvorfor hele situationen med den britiske variant fortsat må vurderes til at være kritisk.


Del dette indslag