Bestil en færdselskontrol hos politiet

fartkontrol430TRAFIK: Fra og med April måned bliver det muligt at bestille en færdselskontrol hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi (iøvrigt som den første og eneste Politikreds i landet indtil nu).

Initiativet bunder blandt andet i et ønske fra politikredsen om at komme i endnu tættere dialog med borgerne.

Det er således en Danmarkspremiere, der skydes i gang, og politidirektør Lene Frank håber, at mange borgere vælger at gøre brug af den nye ordning.

“Vi vil gerne i endnu tættere dialog med borgerne – dels for at yde en god service og dels for at drage nytte af borgernes viden. Undersøgelser har vist, at noget af det, som gør folk mest utrygge er hensynsløs kørsel. Det vil vi gerne gøre noget ved, og selv om vi mener at have en god fornemmelse af, hvor problemerne er, vil vi kunne målrette vores færdselskontroller endnu bedre, hvis borgerne fortæller os, hvor de f.eks. oplever for høje hastigheder eller at knallerter kører på en utryghedsskabende måde”, fortæller politidirektøren.

Politiets hastigheds- og færdselskontroller har længe været udsat for en del kritik, hvor politiets kontroller på vejene mere opfattes som en pengemaskine eller en meningsløs måde at opnå mål – frem for en trafiksikkerhedsmæssig ordning.

“Vi vil gerne vise, at vi er et politi, som ikke blot laver færdselskontrol på skrømt, men rent faktisk på steder, hvor også borgeren synes, der er behov for det. Samtidig får vi med det nye system et kvalificeret input fra borgerne, der kan bruges i vores generelle analyser af færdselsområdet. Derfor håber vi, at inddragelsen af borgerne i vurderingen af, hvor vi kontrollerer færdslen, på den ene side vil gøre vores kontroller endnu mere relevante og kvalificerede, og på den anden side skabe en bedre forståelse for vores færdselskontroller”, siger Lene Frank.

Fra og med April måned kan man altså klikke sig ind på www.bestilenfærdselskontrol.dk og fortælle færdselspolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, hvor man i politikredsen ønsker en kontrol og hvorfor.

Alle, der bestiller en færdselskontrol, vil få svar – også efter at politiet har været på stedet og kontrolleret. Borgeren kan herefter klikke sig ind på Sydsjællands og Lolland-Falsters hjemmeside og se i det daglige uddrag fra døgnrapporten, for eksempel hvor mange fartsyndere der var, eller om der blev uddelt klip, det sted, hvor de havde bestilt færdselskontrollen.

 

Læs mere på: Bestilfærdselskontrol.dk

 


 LIKE OS PÅ FACEBOOK >>  Bliv ven med 2town.dk på Facebook, så får du de lokale tophistorier direkte på din væg.

 


Del dette indslag