Comeback til den legendariske Nokia 3310

nokia3310present728

‘Verdens mest holdbare telefon’ gør comeback i en ny 2017 opdateret udgave.
Den klassiske Nokia 3310 kan snart købes igen, 17 år efter at den første gang ramte markedet.

Det er for nyligt blevet offentliggjort, at Nokia vil genudgive den legendariske 3310-model, hvilket har fået smilene frem hos fans. Men der er endnu mere at smile over, nrmlig prisen: Det forventes at den nye 2017-udgave af 3310’eren vil blive udbudt til omkring blot 350,- danske kroner.

For 17 år siden landede Nokia 3310 på markedet. I årenes løb opnåede telefonen stjernestatus, og salgstallene rundede 125 millioner. Nokia dominerede markedet, indtil dagen hvor Apple kom og knuste dem.

Men nu, 17 år efter den oprindelige udgivelse, lander Nokia 3310 på markedet igen – i en fornyet og forbedret version.

 

En telefon, der holder strøm i dagevis og som tåler at blive tabt
Det er den finske mobiltelefonproducent HMD Global, der står bag relanceringen.
HMD Global har overtaget rettighederne til at sælge mobiltelefoner under Nokias varemærke.

nokia3310new728Den danske mobilekspert John G. Pedersen fra meremobil.dk kalder det et marketingstrick:
“Relanceringen af Nokia 3310 er grundlæggende set et marketingstrick, der skal drage opmærksomhed over på Nokias andre produkter, men selvfølgelig også sælge nogle af de her 3310’ere, der jo bare er en tale- og sms-telefon i et nyt, friskt design og med rigtig lang batteritid – Det, tror jeg, vil appellere til rigtig mange kunder”, siger han.

Teknologikonsulenten Ben Wood fra CCS Insight kalder det et klogt træk:
“3310 var den første masseproducerede mobiltelefon, og der er masser af nostalgi og følelser knyttet til den”, siger teknologikonsulent Ben Wood til BBC.

“Hvis HMD Global havde præsenteret tre nye Android-enheder, havde pressen knap nok gidet skrive om det. Så det er et klogt træk at relancere 3310, og vi forventer, at den vil sælge i stort antal”, siger han videre.

Den nye 3310-telefon fra Nokia har fået mange fans af den robuste telefon fra årtusindeskiftet til at overveje at smide de 350 kroner for at få en telefon, der holder strøm i op til 30 dage. Jagten fra stikkontakt til stikkontakt med smartphone og laderkabel er åbenbart trætterende for mange, hvis man skal dømme efter hypen på de sociale medier.

Den nye version af 3310’eren forventes at ramme det danske marked i løbet af sommeren 2017.

 

 


Del dette indslag