Dåsedrikke er bakteriebomber

daasedrik728

SUNDHED: Du ville næppe slikke på et greb i bussen eller stikke hovedet i toiletkummen af frygt for de bakterier og andet snask, der befinder sig dér. Men måske har du nærmest bedre af netop det, end at drikke af noget, der ellers fremstår helt harmløst, som en sodavandsdåse eller dåseøl. Det skriver mediet News, der har fået foretaget en række hygiejnetest af nogle produkter, de fleste mennesker er i kontakt med hyppigt.

Resultaterne er foruroligende og viser, at eksempelvis salmonella og E-coli (læs: bæ-bakterier) stortrives på steder, vi sætter vores hænder – og sågar mund.

Testen blev foretaget af firmaet EarthEcco, der arbejder med hygiejne og sanitet. Der blev målt en række aktive enzymer og organismer, som ikke måtte overstige værdien 30. En dåsesodavand ramte hele 1146 enheder, hvilket gør det til en sand bakteriesump.

“Det chokerede mig, at dåsesodavanden var mere beskidt end et toiletsæde. Jeg har jo nærmest bedre af at drikke direkte af toiletkummen end af en dåses kant”, siger Jake Tyson, der er CEO for det firma, der foretog testen. Han sværger, at han fremover vil drikke af sugerør, hvis han får lyst til en dåsedrik.

.


Del dette indslag