Dødsdom til Irma: Alle butikker lukker

ERHVERV: Irma lukker samtlige butikker efter mere end 136 år. Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Coop vil i stedet samle Kvickly, SuperBrugsen og Irma i én stor kæde, som helt enkelt kommer til at hedde: Coop. De første butikker i den nye stor-kæde åbner efter sommerferien i år.

De lokale butikker i Dagli`Brugsen (og de butikker, der ikke skal være med i Coop-kæden) skifter på sigt navn til Brugsen.

“Vi står midt i en tid, som vi aldrig har oplevet før i hverken branchen eller Coop. Efter at have leveret rekord-resultat i 2020 og rekord-omsætning i 2021 har vi set en ekstrem ændring i kundernes indkøb det seneste år, hvor de flytter mere indkøb over i discount, og generelt køber færre og billigere varer”, fortæller Coops administrerende direktør, Kræn Østergård Nielsen.

“Samtidig er vi ramt af prisforhøjelser fra leverandører, som vi langt fra, har fået hjem i vores priser til kunderne. Sammen med eksplosive stigninger i energiomkostningerne, har det medført et meget stor fald i indtjeningen, og vi forventer det dårligste resultat i Coops historie, et underskud på et stort, trecifret millionbeløb”, afslutter den administrerende direktør.

Danmarks ældste supermarked
Irma er Danmarks ældste dagligvarekæde, og de er det næstældste supermarked i hele Europa.
Gennem tiden har Irma ifølge dem selv stået for madglæde, kvalitet og ansvarlighed.

Tilbage i 2018 lukkede Irma 11 butikker i provinsen. og siden har økonomien ikke løbet rundt.

Irma har i en årrække haft underskud. Selv under coronakrisen, hvor Coop som koncern skabte de bedste resultater nogensinde, lykkedes det ikke at skabe overskud i Irma, og det skyldes kundernes stærkt stigende indkøb i discount, som har vist sig at være for stor en udfordring for kæden.

Brandet fortsætter
På trods af at Irma ikke længere vil eksistere som butik, vil Irmas produkter fortsat bestå som et landsdækkende mærke, hvor et større antal unikke Irma-varer vil kunne fås i alle Coop-supermarkederne.

.


Del dette indslag