Husk det nu: Ikke alt skal foregå online

HVERDAGENS DANMARK: Her vidrebringer vi et opslag fundet på Facebook, der giver stof til eftertanke. Læs og forstå.

Jeg tilbragte en time i banken sammen med min gamle far, da han skulle overføre nogle penge.

Jeg kunne ikke lade være, og spurgte derfor: “Far, hvorfor aktiverer vi ikke din netbank?”

“Hvorfor skulle jeg gøre det?” spurgte han…

“Så skal du ikke bruge en time her for småting som at lave en overførsel. Du kan endda klare dine indkøb online. Alt vil være så let!”, fortalte jeg begejstret for at indvie ham i den digitale verden.

Han spurgte: “Hvis jeg gør det, behøver jeg ikke træde ud af døren?”.

“Lige præcis”, sagde jeg og fortalte ham, hvordan selv dagligvarer kan blive leveret til døren nu og hvordan man kan få leveret næsten alt.

Hans svar efterlod mig helt stum
Han sagde: “Siden jeg kom ind i denne bank i dag, har jeg mødt fire af mine venner, jeg har snakket et stykke tid med personalet som kender mig meget godt efterhånden. Jeg er alene… det er det her selskab, jeg har brug for. Jeg kan godt lide at gøre mig klar og tage ned i banken. Jeg har nok tid, det er den fysiske berøring, jeg higer efter”, sagde han og fortsatte:

“For to år siden blev jeg syg. Butiksejeren derfra hvor jeg køber frugt, kom for at se mig, og satte sig ned ved siden af min hospitalsseng. Ville jeg have den ‘menneskelige’ berøring, hvis alt blev online?”

“Hvorfor skal jeg have alt leveret til mig og tvinge mig selv til kun at interagere med min computer? Jeg kan godt lide at kende den person, jeg har med at gøre, og ikke kun ‘nettet’ Det skaber relationer. Kan jeg også få leveret dette?”

Pointe:
Teknologi er ikke livet..
Brug tid med mennesker .. Ikke kun med digitale enheder.

.


Del dette indslag