Idrætsforeningerne bliver professionelle

prof430Tidligere klarede en af mødrene til fodbolddrengene lige klubbens kontingenter, imens far til gymnastikpigerne sørgede for pressearbejdet og markedsføring af den lokale idrætsforening.

Men firvilligheden er på vej ud i de danske idrætsforeninger. Flere og flere idrætsforeninger ansætter nu folk i lønnede job, for at få foreningerne til at hænge sammen. 

“De store idrætsforeninger bliver bare mere og mere professionelle. Det er en udvikling der tager fart og som vi oplevede begyndt for fem år siden. Det skyldes at de store foreninger bliver større og dermed øges arbejdsbyrden også på de folk, som siger ja til en af de tunge tillidsposter”, siger idrætschef i DGI Roskilde Bjarne Ziegler.

Han begrunder udviklingen med, at de folk der går ind og tager plads i fx bestyrelserne gerne vil “gøre noget” for lokalområdet.

“De vil udvikle foreningerne. De har spændende ideer til projekter, de synes kunne være sjov, og pludselig er de begravet i en bunke med kontingent-rykker, budgetopfølgninger og administrative krav fra kommunerne. Det gider de ikke, og derfor, er det svært. Jeg ser det som positivt, at idrætsforeninger finder råd til at lægge de tunge administrative opgaver i professionelle hænder”, siger han.


Del dette indslag