iPhone 15 får USB-C

Apples vicepræsident for marketing, Greg Joswiak, fortæller at Apple bliver nødt til at gå over til USB-C på iPhone og andre enheder der stadig har Lightning-stik. Det sker for at overholde de nye EU-regler.

På Wall Street Journals “Tech Live” event fortalte Greg Joswiak at Apple respekterer EU’s beslutning om at indføre en fælles oplader på tværs af elektroniske forbrugerenheder.

“Vi bliver nødt til at overholde det”, sagde Joz og bekræftede dermed indirekte, at Apple vil gå over til USB-C i fremtiden.

Joswiak fortalte, at EU-lovgiverne og Apple har været lidt uenige om idéen om en fælles opladerstandard. Han bemærkede, at på trods af at EU har gode intentioner, er det en vanskelig ting at regulere.

Han peger især på, at EU-lovgiverne engang forsøgte at standardisere det nu forældede micro-USB-stik.

I sidste ende bekræfter Joswiak dog, at Apple ikke vil have noget andet valg end at overholde EU’s nye fælles opladerstandard omkring USB-C.

USB-C skal være den fælles port på tværs af en lang række elektroniske forbrugerenheder, herunder iPhone og AirPods, inden udgangen af 2024 i henhold til de regler som EU har fremsat.

Apple tester efter sigende allerede nu iPhone 15-modeller med en USB-C-port.

Om det kun er i EU de skifter til USB-C vides endnu ikke.

Kilde: Recordere.dk

.

.


Del dette indslag