Katten ville hjem

kat430HELLESTED: Hårlev Dyreklinik har stiftet bekendtskab med en usædvanlig kat, eller måske snarere med en helt usædvanlig stedsans.

Dyresygeplejerske Signe Kildegaard fortæller:
“Vi fik for nogen tid siden en kat indleveret fra Hellested. Den havde strejfet rundt gennem nogen tid, og nu var der nogen, som fik ondt den. Da den var øretatoveret, kunne vi let kontakte ejeren, men hun var ikke interesseret i at få den hjem igen”.

I stedet sørgede Signe Kildegaard for at give katten et nyt hjem hos sin svigerinde, der bor på en gård ved Herfølge.

“De holdt den indendøre i tre uger, som man skal, når man flytter en kat. Men da den blev sluppet ud, blev den væk. Min familie var blevet rigtig glade for katten og givet den navnet: Top. De efterlyste den på opslag, men den var og blev borte”, fortæller Signe Kildegaard.

Så gik der to-tre uger, og så ringede telefonen en dag hos Kattens Værn. Top var blevet fundet i noget forhutlet og ret sulten tilstand – i Hellested. Katten havde gået hele vejen fra Herfølge – en tur på mindst 16 kilometer.

“Det er rigtig imponerende – især at den kan finde vej. Den må jo have en stedsans lige som en brevdue. Jeg er helt sikker på, at det ikke er tilfældigt, at den har søgt hjem til Hellested, hvor den åbenbart troede”, at den stadig boede, siger Signe Kildegaard.

Top er nu blevet genforenet med sin nye familie ved Herfølge og har det godt takket være sin øretatovering.


Del dette indslag