Lise Nørgaard er død: Hun blev 105 år

KENDTE: Sent om aftnen 1. Januar 2023 mistede dansk kulturliv en af de største stjerner: Journalisten, forfatteren og Matadors moder, Lise Nørgaard, gik bort. Hun blev 105 år gammel. Hun sov på årets første dag ind efter kortvarig sygdom, oplyser familien.

Lise Nørgaard er død 1. Januar 2023. Hun blev 105 år gammel.

“Vi har alle nydt godt af hendes kærlighed, livserfaring, kloge råd og positive og humoristiske tilgang til tilværelsen. Vi er taknemmelige for at have fået lov at have hende i vores liv så længe, og hun efterlader et stort savn”, siger hendes datter Bente Flindt Sørensen på vegne af familien.

En strid Madamme
Hun var kendt som en strid madamme, en kontant kvindesagsforkæmper, en samfundsrevser men også som en person, der afskyr husligt arbejde.

I forbindelse med hendes 100-års fødselsdag udgav DR dokumentaren “Længe Leve Lise”, hvor blandt andre forfatterens børn, børne- og oldebørn medvirker.

I dokumentaren kan man høre Lise Nørgaard forholde sig til sin egen alder, som hun ikke selv er imponeret over:
“Man er jo ikke noget særligt, fordi man er gammel. Man er jo bare en, der lever længe”, fortalte Lise Nørgaard nøgternt og tilføjte, at hun ikke var ved ’at dø af grin’ over sin fremskredne alder.

Lise Nørgaard bliver bisat fra Sankt Pauls Kirke i København.

.


Del dette indslag