Microsoft klar med gigantrabat på Windows

billgates430IT: Microsoft vil ind på at markedet for billige pc’er og tablets. Prisen på Windows nedsættes med 70 procent.

Producenter af lavpris-computere og billige tablets får nu mulighed for at udstyre deres produkter med nyeste udgave af Microsofts styresystem, Windows, til ren spotpris.

Det hævder i hvert fald Bloomberg News, der angiveligt har oplysningerne fra personer hos Microsoft.

Microsoft går dermed i kødet på langt billigere produkter som for eksempel Googles Chromebooks.

Producenter af de helt billige computere til under 250 dollar skal fremover kun betale 15 dollar, eller godt 80 danske kroner, for at udstyre deres computer med Windows 8.1. I dag koster den samme øvelse 50 dollar, svarende til omkring 270 kroner.

Ifølge Bloomberg er Microsofts eneste krav, at computerens udsalgspris er under 250 dollar. Alle øvrige specifikationer er ligegyldige.

Beslutningen skyldes måske, at Microsoft har haft et forholdsvis skuffende salg af Windows 8 siden lanceringen for 15 måneder siden. I hele perioden har Microsoft solgt godt 200 millioner licenser til styresystemet.

Til sammenligning solgte den amerikanske softwaregigant 240 millioner licenser til Windows 7 på bare 12 måneder.

Faldet i antallet af solgte licenser hænger tæt sammen med et tilsvarende fald i antallet af solgte pc’er. Det marked er i høj grad overtaget af tablets.

Microsofts idé med Windows 8 var netop at lave et fleksibelt system, der i forskellige varianter fungerer både på pc’er og på tablets.

Det har imidlertid forvirret mange brugere, og samtidig har Microsoft heller ikke haft den håbede succes med tabletcomputeren Surface.

 

 


 LIKE OS PÅ FACEBOOK >>  Bliv ven med 2town.dk på Facebook, så får du de lokale tophistorier direkte på din væg

 


Del dette indslag