Otte danskere anholdt i international hacker-sag

hacker430IT: En international aktion mod personer, der har købt et program til at hacke, har fået otte danskere sigtet.

Otte personer, der på nettet har købt og anvendt et såkaldt hackerværktøj, er sigtet og afhørt i en international aktion. Der er tale om personer, der ikke umiddelbart har noget tilhørsforhold til hinanden, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Der er tale om en efterforskning, der har involveret en række lande over hele kloden. Sideløbende med ransagningerne i Danmark blev der gennemført lignende aktioner i 15 andre lande.

Efterforskningen er foregået i samarbejde med både det amerikanske forbundspoliti, FBI, det europæiske juridiske samarbejde Eurojust, og det Europæiske Cybercrime Center under Europol.

I de i alt 16 lande blev 97 personer anholdt, ligesom der blev gennemført 359 ransagninger, oplyser Europol og Eurojust.

Aktionen rettede sig mod købere af softwaren Blackshades, der gør det muligt at overtage kontrollen med andre personers computer. Ud over adgang til dokumenter og billeder på computeren kan det også lade sig gøre at fjernstyre offerets webcam.

“Hvis man ved, hvad man skal kigge efter, er det alt for nemt at få adgang til hackerværktøjer på nettet. Lige pludselig er man i gang med noget, der er dybt kriminelt, og det kan man risikere at få en alvorlig straf for”, siger Johnny Lundberg fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3.

Han opfordrer derfor forældre til at være opmærksomme på, hvad deres børn foretager sig, når de bruger tid ved computeren.

Personerne, som aktionen har rettet sig mod, er unge mænd mellem 16 og 24 år fordelt på fem politikredse. De pågældende er sigtet for overtrædelse af en paragraf i straffeloven, som i meget alvorlige tilfælde kan give op til seks års fængsel.

Den videre efterforskning tager nu sigte på konkret at afdække omfanget af brugen af hackerværktøjet, da politiet har ransaget i alt ni steder.

 

 


 LIKE OS PÅ FACEBOOK >>  Bliv ven med 2town.dk på Facebook, så får du de lokale tophistorier direkte på din væg.

 


Del dette indslag