Politiet overvåger Facebook-lømler

facebook430Politiet holder øje med, hvad der foregår på Facebook og tager på uanmeldt besøg hos unge, der går over stregen.

Københavns Politi aflagde for nylig forældrene til en 16-årig dreng et besøg, efter at han havde fremsat trusler mod politiet på Facebook, skriver metroXpress.

“Vi var bekymrede for, hvad det kunne udvikle sig til. Det er grunden til, at vi reagerede. Han havde skrevet, at politiet skulle have bank og stenes”, forklarer politikommissær Steffen Steffensen, der er souschef i Task Force Pusherstreet.

Denne enhed har siden september intensiveret indsatsen for at stoppe hashsalget på Christiania i København.

Steffen Steffensen forklarer, at politiet jævnligt gennemfører såkaldte bekymringssamtaler med forældrene til mindreårige i et forsøg på at gribe ind i tide.

I den konkrete sag ytrede drengen sine trusler på en Facebookside, der sympatiserer med hashsalget på Christiania. Hvad han ikke vidste var, at politiet overvåger de sociale medier og derfor også fulgte med i hans skriverier.

Og da han optrådte med fulde navn, kunne politiet hurtigt finde frem til ham.

Sagen er et eksempel på, hvordan et hurtige udsagn på Facebook får konsekvenser, mener medieforsker Gitte Stald fra IT-Universitetet i København.

“De sociale medier er præget af spontanitet. Det går så hurtigt, at man tænker, at det er glemt med det samme. Men man glemmer det digitale spor, der altid kan findes frem”, siger Gitte Stald til metroXpress.

 


Del dette indslag