Prisstigninger i sigte på El-biler

BIL & BOLIG: Den socialdemokratiske regering har ikke gjort noget for at forhindre, at registreringsafgiften på elbiler stiger fra nytår.

Registreringsafgiften på elbiler farer op og ned, og nu er den gal igen. I efteråret 2018 fik den daværende VLAK-regering flertal for et lovforslag, der fastsatte afgiften i to år til 20 pct. af den afgift, der betales for fossilbiler. Herefter var planen, at afgiften skulle stige til 40 pct.

Oppositionen – der omfattede Socialdemokratiet – stemte for lovforslaget, men havde gerne set en mere ambitiøs aftale. For statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lovede selv på folketingets talerstol, at der skulle være en million elbiler inden 2030.

Nu har Socialdemokraterne regeringsmagten, og alligevel tyder det på, at stigningen fra 20 til 40 pct. bliver en realitet fra nytår.

Tesla og andre elbiler stiger i pris
Afgiftsstigningen rammer i første omgang kun elbiler over 400.000 kr, da en stigning af bundfradraget også næste år vil betyde, at elbiler under 400.000 kr reelt er fritaget for afgift udover moms.

FDM skriver, at afgiftsstigningen vil ramme mindst fire ud af ti af alle solgte elbiler i de første ni måneder i 2019. Eksempelvis vil en Tesla Model 3 Performance fra årsskiftet stige med 18.142 kr.

En prisstigning på 18.000 kr. for en bil til ca. 500.000 kr. virker måske ikke voldsom – men signalværdien i at gøre klimavenlige biler dyrere er både stor og forkert”, siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru, i en pressemeddelelse.

Læs mere på: Bilmagasinet.dk

.

.


Del dette indslag