Teenagere dropper Facebook

facebook-dislike430INTERNET: Unge gider ikke mere Facebook. Primært fordi de møder deres forældre på det sociale medie. Teenagerne finder nu nye veje.

Ældre teenagere dropper Facebook. De bliver skræmt væk af mor og far, der snager. Det er ikke sådan, at deres forbrug af Facebook blot reduceres. Det sociale medie er i praksis “død og begravet”.

Det mener i hvert fald professor Daniel Miller på University College London, den britiske hovedstad.

Professoren har deltaget i en undersøgelse, som EU finansierer.

Den skal klarlægge de 16-18-åriges forbrug af sociale medier i otte lande, herunder Storbritannien, Indien og Kina. Danmark er ikke med.

Ifølge undersøgelsen er forbruget af Facebook blandt de unge i frit fald, skriver avisen The Telegraph, der også citerer professor Miller, som har skrevet et indlæg på en hjemmeside for akademikere.

Han skriver, at de unge stort set kun holder deres Facebook-profil i live for at holde kontakt til ældre pårørende.

“Mange er flove over at blive sat i forbindelse med Facebook”, siger han.

“Unge mennesker vender sig fra det i bundter og bruger i stedet andre sociale netværk, mens de værste af alle mennesker, forældre, fortsætter med at bruge Facebook”, skriver han.

Miller skriver ifølge avisen videre, at forældre i begyndelsen var bekymret over, at børnene begynder at bruge Facebook. Men nu siger børnene, at forældrene vil have, at de forbliver på Facebook og skriver alt, hvad der sker i livet.

“Forældrene har fundet ud af, hvordan man bruger det sociale netværk og ser det som en metode til at holde forbindelsen i familien. Men børnene, de rykker til steder, der er mere cool”, har professoren analyseret sig frem til.

Han mener også, at det øjeblik, der fik den unge til at beslutte at sige farvel til Facebook, indtraf, da den unge fik en venneanmodning fra sin mor.

De unge bruger i stedet i stigende grad netværk som Instagram, Snapchat og WhatsApp.

 

 

 


Del dette indslag