25. Juni er dødsdagen for ‘King Of Pop’

For 9 år siden (i 2009) på datoen 25. Juni, fik hele den musikalske verden noget af et gigantisk chok, da meddelelsen om ‘Kongens’ fald var ‘Breaking News’ på alverdens medier. Michael Jackson var død, blot 50 år gammel.

Han er to gange optaget i Rock and Roll Hall of Fame, har flere rekorder i Guinness Rekordbog — deriblandt ‘Mest succesrige entertainer nogensinde’ — 13 Grammy Awards, 13 singler som har ligget nr. 1 på hitlisten i USA, og et anslået samlet salgstal på over 750 millioner plader. Han var en betydelig filantropisk og humanitær sponsor af mange millioner dollars til 39 velgørenhedsorganisationer og skaffede også bidrag via sin egen Heal the World Foundation.

Jackson begyndte sin solokarriere i 1971, efter debut i 1964 som medlem af The Jackson 5.
Hans album Thriller fra 1982 er det til dags dato bedst-sælgende album nogensinde, ligesom fire andre — Off the Wall (1979), Bad (1987), Dangerous (1991) og HIStory (1995) — ligger blandt de bedst-sælgende. Han gjorde en række avancerede dansetrin som robotten og moonwalk meget populære. Han er bredt anerkendt for at have ændret musikvideoen fra at være et reklameværktøj til en kunstform og videoerne til sange som ‘Billie Jean’, ‘Beat It’ og ‘Thriller’ gjorde ham til den første afroamerikaner, der fik et stort antal fans via MTV.

 

Savnet, men hans musik lever videre
Den 25. juni 2009 faldt Jackson om i sit lejede hus på 100 North Carolwood Drive i Holmby Hills-distriktet i Los Angeles. Hans personlige læges forsøg på at genoplive ham slog fejl.
Ambulancefolk fra Los Angeles Fire Department modtog et nødopkald kl. 12:22 (PDT), og ankom tre minutter senere til Jacksons hus.
Han trak angiveligt ikke vejret, og der blev udført hjertelunge-redning. Forsøgene på genoplivning fortsatte på vejen til Ronald Reagan UCLA Medical Center, og i en time efter ankomsten.
Han blev erklæret død kl. 14:26 lokal tid.

Den 29. august 2009 blev obduktionsrapporten offentliggjort, og den fastslog, at Michael Jackson blev dræbt med dødelige mængder propofol. Hans personlige læge, Conrad Murray, blev i november 2011 idømt 4 års fængsel for drabet.

 

 


Del dette indslag