8. Oktober i ord og begivenheder

08oktober728

DAGENS DATO: Så er vi 281 dage inde i året og der nu er 84 dage tilbage af året. Dagen er Ingeborgs dag. Det er ukendt, hvilken Ingeborg dagen er opkaldt efter, men der er ingen helgen med dette navn.

2town.dk bringer hermed lidt facts om dagens dato, således at du er opfrisket på begivenheder der skete på netop denne dato i historien.

Skulle du have supplerende oplysninger om begivenheder på datoen, så mail gerne disse til på info@2town.dk således at vi kan få opdateret vores database til næste års brug.

Vi ønsker en god dag til dig derude, hvor end du måtte befinde dig.

 

Dagens historiske begivenheder:
1939 – Der bliver begået et (mislykket) attentat mod den tysker Führer, Adolf Hitler.
1970 – 4-årige Bo fra Hobro bliver nr. 1 på den danske hitliste med “Jeg har set en negermand” sammen med sin far, mor og fire søskende mellem 13 og 18 år under navnet “Familien Andersen”.
1995 – Spanieren Abraham Olano vinder VM i professionel landevejscykling i Colombia foran en anden spanier, Miguel Indurain.
2001 – 118 personer omkommer, da et SAS-fly af typen MD-87 styrter kort efter start fra Linate lufthavnen i Milano, Italien. Flystyrtet skyldes et lille tysk privatfly, der i tyk tåge kører ind i SAS-flyet, netop som dette er begyndt på opstigningen. Piloten på SAS-flyet forsøger at undvige, men flyet ryger ind i en hangarbygning. Alle om bord på de to fly og fire personer i bygningen omkommer.
2003 – Forlovelsen mellem kronprins Frederik og Mary Donaldson offentliggøres.

Dagens fødselarer:
1938 – Jens Nauntofte, dansk journalist.
1938 – Kjeld Nørgaard, dansk skuespiller.
1939 – Paul Hogan, australsk skuespiller.
1943 – Chevy Chase, amerikansk skuespiller.
1948 – Hans Engell, dansk journalist og tidl. politiker.
1959 – Erik Gundersen, dansk speedwaykører og -landstræner.
1970 – Matt Damon, amerikansk skuespiller.
1985 – Peter Gene Hernandez (Bruno Mars), Amerikansk sanger.

 

 


Del dette indslag