Advarsel: Bad IKKE i Kalkgrave

karlstrupkalkgrav430SOLRØD: En 30-årig mand fra Greve mistede torsdag livet i en drukneulykke i Karlstrup Kalkgrav nord for Køge. Nu advarer Rådet for Større Badesikkerhed mod at bade i kalk- og mergelgrave.

Karlstrup Kalkgrav er et populært badested på varme sommerdage. Men torsdagens drukneulykke viser med al ønskelig tydelighed, at det er et yderstfarligt sted at bade.

“Der er altid stilstand i vandet, og derfor er det også meget koldt. Det er meget dybt, og dykker du bare lidt ned under vandet, er det iskoldt, hvilket kan få folk til at hyperventilere. Og så bliver det farligt”, siger Svend Hedegaard, bestyrelsesformand i Rådet for Større Badesikkerhed.

Han anbefaler, at man holder sig fra at bade i både kalk- og mergelgrave, selvom det ikke er forbudt. Gør man det alligevel bør man holde sig til det varme overflade vand og lade være med at dykke.

Den 30-årig mand druknede for øjnene af ca. 200 badegæster, hvor langt de fleste var passive. En ung kvinde var den første til at komme manden til hjælp. Han blev efterfølgende kørt til Køge Sygehus, men hans liv stod desværre ikke til at redde.

 

 


Del dette indslag