Ben E. King er død 76 år gammel (WebTV)

MUSIK/KENDTE: Den legendariske sanger, Ben E. King, er død, 76 år gammel. Han døde af naturlige årsager, skriver den britiske avis, the Telegraph.

beneking400Ben E. King blev født i 1938 i North Carolina som Benjamin Earl Nelson, men familien flyttede nogle år senere til Harlem i New York.

I slutningen af 50’erne fik han gang i musik-karrieren, da han og de øvrige medlemmer af doo wop-gruppen Five Crowns blev nye medlemmer af vokal-gruppen The Drifters.

 

Suveræn træffer
Gruppen lavede store sange som ‘Save the Last Dance for Me’, ‘Under the Boardwalk’ og ‘There Goes My Baby’, men endnu større succes fik Ben E. King, da han gik solo og lavede klassikeren ‘Stand By me’, som han skrev sammen med sangskriver-parret Jerry Leiber og Mike Stoller.

Et anden hit var ‘Spanish Harlem’, og selvom den ‘britiske invasion’ i midt-60’erne gjorde det svært for allerede etablerede navne fortsatte Ben E. King ufortrødent med at optræde og indspille plader.

‘Stand By me’ forbliver dog hans suveræne træffer. Den er indspillet i over 400 versioner, bla. af John Lennon, og den var det fjerde mest spillede nummer i amerikansk radio og tv gennem det sidste århundrede.

 

 

 


Del dette indslag