‘Den Blå Planet’ er lukningstruet

ERHVERV: En af danmarks største turistatraktioner er truet på eksistensen og risikerer at må dreje nøglen i foråret 2022 hvis ikke økonomien rettes op.

Akvariet ‘Den Blå Planet’ på Amager, som er det største af sin slags i Nordeuropa, er sendt i knæ af corona og kæmper nu for overlevelse.

Turisterne er væk:
Normalt er over halvdelen af gæsterne i akvariet turister fra udlandet, men dem er der ikke mange af på grund af corona-situationen i hele verden.
Dette koster dyrt for ‘Den Blå Planet’, der kun har penge til at overleve et par måneder ind i det nye år.

“Den økonomiske situation er meget alvorlig, og vi har på nuværende tidspunkt kun penge til yderligere få måneder”, fortæller direktør Jon Diderichsen.

I 2019 havde akvariet næsten 550.000 besøgende, og af dem var 60 procent turister. I år ventes det samlet antal besøgende at blive knap 120.000 – altså mindre end en fjerdedel.

Jon Diderichsen fortæller, at det koster mange penge at holde akvariet kørende. Blandt andet er elregningen alene på 650.000 kroner om måneden.

“Hvis ikke vi snart får flere gæster herud eller får yderligere økonomisk støtte, så står vi i en situation, hvor vi må lukke og finde plads til dyrene andre steder”, siger den triste direktør.

Ifølge Jon Diderichsen er akvariet en unik formidlings- og turistattraktion, som aldrig vil kunne etableres igen.

“Vi håber virkelig på danskernes opbakning, så vi også er her næste år”, afslutter han.

Der er over 21.000 dyr i Den Blå Planet, der beskæftiger flere end 100 medarbejdere.

.


Del dette indslag