Antal af konkurser eksploderer

JOB & ERHVERV: Der er sket en eksplosion i antallet af konkurser i januar måned 2021, set i forhold til tidligere år. Og der er ingen grund til at tro at situationen bliver anderledes i de kommende måneder. Dermed får erhvervslivet i Danmark en yderst trist start på året.

I 2021 er 981 virksomheder erklæret konkurs i januar, mens der samme tid sidste år var 458 konkurser. Det viser en opgørelse, som analysevirksomheden Bisnode har lavet.

“Det fremstår som resultatet af, at mange virksomheder har kæmpet for at holde sig i live, og nu er der (trods diverse hjælpepakker) ligesom ikke flere muligheder tilbage”, siger Christian Anders Elkjær, der er kreditekspert og talsmand for Bisnode til Mediet Finans.

Ifølge opgørelsen har konkurserne især ramt turisterhvervet, mens andre brancher som taxaselskaber, restauranter, tøjbutikker, detailbutikker og virksomheder i oplevelsesindustrien også er hårdt ramt.

Byggebranchen går heller ikke længere fri.I januar 2020 have branchen 75 konkurser, mens der i år har været hele 127 konkurser i januar måned. Det er en stigning på 69 procent.

Christian Anders Elkjær frygter, at antallet af konkurser vil fortsætte med at stige.


Del dette indslag