Brug af mobilen under kørsel koster kortet

VERDEN: Den Italienske regering vil tage kørekortet fra bilister, der taler i mobiltelefon eller sender sms’er under kørslen.

Hold nallerne fra mobilen, hvis du kører i bil i Italien. Det er det enkle råd til bilister, da der snart er skrappere lovgivning på vej i Italien ved brug af mobiltelefonen under kørsel.

Bliver du taget i at tale i håndholdt mobil eller sende en sms på de italienske veje, venter der en kedelig overraskelse. Fremover vil det nemlig medføre en ubetinget frakendelse af kørekortet i op til tre måneder.

 

Tre ud af fire trafikuheld skyldes mobilen
Italien er hårdt plaget af trafikuheld, der kan relatere sig til mobiltelefoni under kørsel. Ifølge den italienske motororganisation, ACI, skyldes tre ud af fire trafikuheld uopmærksomhed i trafikken – primært på grund af brug af mobiltelefonen.

Italien er et af de europæiske lande, hvor der sker flest biluheld på grund af smartphones. Der dør dagligt omkring ni personer i Italien i trafikken, så nu vil den italienske regering forsøge at komme problemet og de mange ulykker til livs med hårde sanktioner.

 

Nultolerance
Fremadrettet vil der være nultolerance på området for brug af mobiltelefon, mens der køres bil.

Det gælder både samtale, afsendelse af sms’er, fotografering, høre musik, og at bruge mobilens GPS. Kort sagt alt, der fjerner opmærksomheden fra kørslen, og i stedet leder opmærksomheden hen til brug af mobiltelefonen.

Tidligere kunne italienske bilister nøjes med en bøde på 1500 kroner første gang, de blev opdaget i at bruge deres mobil under kørsel. Men nu falder hammeren promte.

Det forlyder umiddelbart ikke, at reglerne skulle være anderledes for udlændinge. Derfor skal danskere, som skal køre i Italien, til at lade mobilen ligge, mens der køres bil.

 

 

 


Del dette indslag