Hunden Thor er blevet aflivet

hundenthor430DANMARK: Hunden Thor, der for et års tid siden var på alles læber, blev torsdag eftermiddag aflivet, det skriver bt.dk

Thor havde bidt en anden hund og skulle derfor aflives. Beslutningen udløste et ramaskrig blandt hundeelskere, og i Nordsjælland besluttede politiassistent Lars Bo Lomholt sig for at handle i protest mod hundeloven.

Dagen før Thor efter planen skulle aflives, tog han på sin fridag til politistationen i Helsingør. Her iførte han sig en kollegas jakke, tog en patruljevogn og slog dens gps fra, så ledelsen ikke kunne nå at gribe ind.

Derefter gik turen til et internat i Hillerød, hvor han præsenterede sig som politibetjent Henrik Jensen og også underskrev sig med ‘H. Jensen pb’.

Efter ordre oppefra skulle hunden fjernes, løj han og bragte Thor i sikkerhed på et ukendt sted.

 

Kostede jobbet
Aktionen kostede ham både i Retten i Helsingør og i Østre Landsret en dom på 60 dages betinget fængsel, og dermed også jobbet som politiassistent.

Da Thor torsdag eftermiddag måtte aflives på grund af sygdom, var Lars Bo Lomholt ifølge bt.dk til stede.

Og på Facebook skriver han blandt andet i en sidste hilsen til Thor:

“Du vil med tiden blive symbolet for ham, som var medvirkende til, at Danmark får en retfærdig hundelov, som alle kan være tjent med. Det bliver nok ikke i denne omgang, men så tager vi en tørn mere”.

 

 


Del dette indslag