Politiet advarer: Pas på dit hævekort og kode

haevekortautomat430FAXE: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opfordrer politikredsens borgere om at passe på tricktyve.

Der har været en hel del anmeldelser den seneste tid om, at folk har fået stjålet deres dankort af såkaldte tricktyve, som har afluret pinkoden, hvorefter der er hævet kontanter fra kortet. Flere gang har folk fået stjålet tasker og punge, mens de har været i snak med en tricktyv, der har afledt ofrenes opmærksomhed. Antallet af anmeldelser svarer til ca. en anmeldelse om dagen, hvilket er en del flere end sidste år.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi råder derfor til, at man er ekstra opmærksom på sine ejendele og er påpasselig med sin kode, når man benytter sit hævekort på offentlige steder.

 

“Et tricktyveri sker ofte, når man står i køen i supermarkedet og skal betale med sit dankort. Personen bag aflurer koden og henvender sig til dig bagefter. Måske spørger tyven om vej, og mens du forklarer, bliver dit kort, pung eller taske stjålet. Typisk opdages tyveriet først nogle timer senere og så er tyven over alle bjerge”, siger politiinspektør Steen Nørskov fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Og han fortsætter:

“Derfor er vores råd, at være ekstra opmærksom i denne tid. Du bør beskytte din kode for andre, når du taster sin pinkoden ind. Når skaden er sket, så sørg for at spærre dit kort straks du har opdaget det”, afslutter Steen Nørskov.

 

 

 


Del dette indslag