Sommertid er farlig for dyrene

DANMARK: Risikoen for at bilen rammer ind i en hjort, hare eller ræv bliver kraftigt forøget, når vi stiller urene om til sommertid. Der går op til en måned før dyrene vender sig til menneskenes nye vaner.

Overgangen til sommertid er livsfarlig for dyrene. De kan ikke finde ud af, at der pludselig er livlig trafik på et tidspunkt, hvor de før havde landskabet og vejene for sig selv.

Med overgangen til sommertid skal bilisterne være ekstra opmærksomme på dyrevildtet, idet antallet af færdselsuheld hvor dyr bliver påkørt i de tidlige morgentimer stiger i ugen efter, at sommertiden starter.

Kollisionerne kan også være farlige for mennesker. Derfor er der i den kommende tid god grund til at køre ekstra forsigtigt og holde øje med dyr, der pusler i vejrabatten.

Sådan lyder rådet fra Naturstyrelsens vildtkonsulenter.

“Ændringen fra vintertid til sommertid sker pludseligt, og derfor kommer det altid bag på dyrene. De er vant til, at der er ro i overgangen fra nat til dag. Men når vi alle sammen fikser med uret på én gang, myldrer det pludselig med farlig trafik på et tidspunkt, hvor dyrene også bevæger sig meget omkring”, siger vildtkonsulent Lars Richter Nielsen fra Naturstyrelsen.

Det tager normalt en måneds tid, før dyrene i naturen har vænnet sig til, at morgentrafikken har rykket sig en time.


FØLG/LIKE OS PÅ FACEBOOK >>  – Bliv vores ven på Facebook, så får du vores tophistorier direkte på din væg.

.


Del dette indslag