FDM advarer: Hold dig fra Citröen C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo

citröenc1430BIL: Danmarks gennem flere år mest populære biler, Citroën C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo, får kun tre ud af fem mulige stjerner i Euro NCAPs crashtest. På den baggrund kan bilistorganisationen FDM (Forenede Danske Motorejere) ikke længere anbefale danskerne at købe en af de tre biler.

Den danske repræsentant i den fælleseuropæiske organisation til fremme af sikkerhed i bilerne, FDMs tekniske redaktør Søren W. Rasmussen, uddyber:
“Selv om trillingerne har mange tilfredse ejere, kan vi ikke længere anbefale, at man køber en af disse biler. Vi anbefaler generelt, at man investerer i nye biler, der har opnået fire eller fem stjerner i Euro NCAPs crashtest. Det er i dag muligt at købe nye biler, der er markant mere sikre end de tre mikrobiler.”

FDMs manglende anbefaling vækker ikke begejstring hos Peugeot.

“Det er rigtig ærgerligt, at resultatet bliver fremstillet så unuanceret, at det fejlagtigt fremstår som om, at 107 er en farlig bil at køre i. Det kan foranledige, at nogle 107-ejere nu bliver unødigt bekymrede”, siger Peugeots informationschef Hanne Langsig Sørensen.

Hun og Toyotas pressechef Anders Tystrup understreger, at bilerne ikke er blevet mindre sikre end før, men at forklaringen på de tre stjerner er, at Euro NCAP har skærpet kravene.

 

Kilde: Bilen.dk


Del dette indslag