Michael J. Fox giver 5,5 millioner til dansk forskning

michaeljfox430VERDEN: Amerikansk skuespiller donerer penge gennem sin fond til dansk forskning i Parkinsons sygdom.

Den danske medicinalvirksomhed Lundbeck får to forskningsbevillinger på i alt 5,5 millioner kroner fra Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research, MJFF.

De to forskningsprojekter, der har fået støtte af den kendte amerikanske skuespiller Michael J. Fox, har begge til formål at udvikle potentielle nye lægemidler mod den alvorlige hjernesygdom.

“Vi er stolte over, at MJFF ønsker at samarbejde med os om vores forskning”, siger Kim Andersen, der er direktør for Lundbecks danske forskningsafdeling, i en fondsbørsmeddelelse.

“Verdens førende forskere er tilknyttet MJFF, og med forskningsbevillingerne følger en stor anerkendelse af det arbejde, vi udfører her i Lundbeck”, tilføjer han.

Michael J. Fox-fonden er et af verdens førende videncentre inden for Parkinsons sygdom og arbejder på at finde en kur mod sygdommen og bedre behandling.

Fonden er stiftet af den amerikanske skuespiller Michael J. Fox, som blandt andet er kendt for sin rolle som Marty McFly i “Tilbage til fremtiden”-filmene og som storebror Alex P. Keaton i tv-serien “Blomsterbørn børn”.

Michael J. Fox lider selv af den alvorlige hjernesygdom, Parkinsons sygdom, ligesom mere end fem millioner andre mennesker verden over.

Sygdommen medfører rystelser og muskelstivhed. Derudover oplever parkinsonpatienter søvnforstyrrelser, sansemæssige symptomer, depression og mave- og tarmsymptomer.

Gennemsnitsalderen ved diagnosestillelse er 61 år, men Parkinsons sygdom rammer dog også yngre personer helt ned i 20’erne.

 


Del dette indslag